20150528_172109.jpg
banner3.jpg
banner4.jpg
banner5.jpg
456.jpg
111111.jpg
banner7.jpg
516.jpg
20150526_153733.jpg
20150526_132230.jpg

Энди ҳаммаси жуда осон ва қулай, исталган пайтда ва исталган вақтда,олдиндан онлайн рўйхатдан ўтинг ! Биз сизларни кутамиз !

Энди ҳаммаси жуда осон ва қулай, исталган пайтда ва исталган вақтда,олдиндан онлайн рўйхатдан ўтинг ! Биз сизларни кутамиз !

Кўп вақтдан бери маълумки, сут энг фойдали махсулотлардан  бири хисобланади. Сутни одатда суякларни мустахкамлаш учун ичилади. Лекин охирги текширувларда  сут бош мия фаолиятини мустахкамлар экан деб таъкидлайди  “Росбалт”.  Олимлар бу изоҳни бериш учун 60 нафар кунгилли  қарияларда текширув ўтказишди.

Баъзи бир текширувлардаги  кунгиллилар  хар куни сут ичиши шарт бўлган. Шу пайт бош мияни сканерлаш текшируви ўтказилиб  мия  фаоллиги  даражаси текширилган. Хар куни сут ичилганда мия фаоллиги анча баланд бўлар экан.

Айтиш жойиски,  сутдаги моддалар мия фаолиятига яхши таъсир этар экан. Сут ичилганида танада  глутатион хосил бўлар экан. Бу модда бош мияни қаришини  тормозловчи хусусиятга эга экан.

Танада глутатионни юқори миқдори  қариш процессларини секинлаштирар экан. Олимлар такитлашишича  сут ичишга қарши кўрсатма бўлмаса, сут ичишни кунлик кабул қилишга  қўллаш керак.